+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Pelerinaj la mănăstirea cu hramul „Sfintele femei Mironosiţe Marta și Maria”

În data de 12 octombrie, cu binecuvântarea Înalt Prea Sfinţitului Vladimir, Mitropolitul Chişinăului şi al Întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, elevii Seminarului de Teologie Ortodoxă „Sf. Irh. Gavriil” din Chișinău, au avut ocazia să savureze clipe de neuitat vizitând mănăstirea cu hramul „Sfintele femei Mironosiţe Marta și Maria”, din localitatea Hagimus, raionul Căuşeni.
După obişnuitele rugăciuni de dimineaţă, elevii celor trei clase împreună cu diriginții lor s-au deplasat spre așezământul monahal. Aici elevii au ascultat istoria mânăstirii de la înfiinţare şi până în prezent.
De asemenea, elevii au vizitat filiala liceului teoretic „Grigore Grigoriu”, profil în arte, care este o continuare a activității Școlii de Regenție din cadrul mănăstirii în perioada anilor 1998 -2008. Liceul oferă cunoștințe integrale în domeniul musical – artistic pentru absolventele gimnaziilor din întreaga Republică.
Elevii seminarului s-au întors plini de impresii, uimiţi de curăţia vieţii dedicate, considerînd activitatea de faţă ca o lecţie practică de trăire şi lucrare în Hristos.

Leave a Reply