+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Ședința senatului ATOM în format nou

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și al întregii Moldove, rector al Academiei de Teologie Ortodoxe din Moldova, astăzi, 11 mai 2020, a avut loc ședința Senatului ATOM. Chiar dacă regimul și formatul de lucru al ședinței a fost diferit, condiționat de pandemia COVID-19, Senatul ATOM a reușit să examineze și să ia decizii vitale pentru activitatea instituției, conform agendei stabilite. Ședința Senatului s-a desfășurat într-un format nou, on-line, impus de starea de urgență, astfel membrii senatului ATOM au fost conectați prin conferință video, și au putut participa activ la ședință și vota on-line.

Membrii Senatului au fost de acord că nu este posibilă finalizarea programelor de studii, conform prevederilor planurilor de învățământ, adoptate anterior. În condițiile create a apărut necesitatea operării unor modificări în planurile de învățământ, ciclul I Licență ale promoției  2016-2020.

Așadar, la Ședința Senatului ATOM din 11.05.2020 au fost luate decizii privind modalitatea de evaluare finală și notare a studenților în cadrul sesiunii ordinare; calendarul academic și orarul sesiunii care va fi modificat în baza Dispoziției privind organizarea sesiunii ordinare; forma de realizare a stagiilor de practică. Senatul a aprobat modificarea planurilor de studii pentru anii absolvenți și a decis realizarea evaluării finale a programului de studii la nivelul licență și de master prin susținerea on-line a tezei de licență și respectiv a tezei de master. A fost aprobată Metodologia de organizare și realizare a evaluării finale on-line în conformitate cu ordinul MECC, nr. 426, din 04.05.2020, planurile de învățământ pentru anul de studii 2020-2021 și alte ordonanțe ce țin de buna funcționare a ATOM.

PS   În cazul care Comisia Situații Excepționale v-a veni cu noi decizii, actualele hotărâri pot suferi modificări, despre care veți fi informați din timp.

Leave a Reply