+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Susținerea tezelor de licență la Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova

Cu binecuvântarea Înalt Preasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove, Rector al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, în data de 06 iunie 2023 s-a desfășurat susținerea tezelor de licență pentru studenții Facultății de Teologie Pastorală.

La această sesiune s-au însris candidați din promoția curentă și din promoția anterioară. Aceștia au susținut, conform Metodologiei de examen, suținerea lucrării de licență în fața Comisiei. Absolvenții au întocmit, în prealabil, și au prezentat în fața Comisiei lucrări științifice în care au abordat diverse teme teologice de actualitate, rod al cercetărilor întreprinse de-a lungul anilor de studii.

În cuvântul său, Părintele decan Andrei Oistric, a mulțumit celor prezenți la acest eveniment important din viața Academiei de Teolofie Ortodoxă, evidențiind faptul că această instituție teologică încearcă și reușește să imprime în mintea și inima studenților și absolvenților valorile perene ale Evangheliei Domnului Iisus Hristos, păstrate și promovate de Biserica Ortodoxă strămoșească, prin care aceștia să poată răspunde la provocările cu care se confruntă astăzi parohiile urbane și rurale. Totodată, sfinția sa a mulțumit colegilor profesori pentru întreaga osteneală depusă dar și îndemnândui pe noii licențiați să-și continuie studiile la cursurile de masterat.

În incheiere, membrii comisiei în frunte cu prorectorul instituției Prot. Vetcislav Cazacu, i-a felicitat pe absolvenții pentru rezultate obținute pe parcursul anilor de studii precum și la acest examen de licență, exprimându-și nădejdea că toată osteneala depusă de către profesorii acestei instituții Teologice, alături de studenți, va rodi cu frumoase rezultate în via Bisericii.

Leave a Reply