+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

La Seminarul Teologic Ortodox a avut loc tradiționalul concert de colinde și urături

Anul Nou aduce noi începuturi, experiențe și trăiri. Suntem reconoscători pentru binecuvântările anului care a trecut și optimiști pentru a porni spre viitor cu noi forțe. La 21 decembrie 2023, Seminarul Teologic Ortodox din Chișinău a găzduit mai multe cete de colindători, care au adus vestea Nașterii Domnului, prin frumoasele colinde și urări.

Sărbătorile de iarnă sunt tot mai aproape de noi, prin aceasta îndemnându-ne să fim pregătiți cum se cuvine de marea sărbătoare a Nașterii Domnului. Postul Nașterii Domnului a oferit posibilitatea fiecăruia să ne manifestăm mai mult decât de obicei, prin fapte bune, milostenie, iertare, compătimire, întrajutorare, dar și smerenie și pocăință, ca să putem cu credință și lumină în suflet să devenim sălaș al pruncului Iisus.

Sărbătorile de iarnă ne încântă prin frumoasele tradiţii păstrate de poporul nostru, acestea fiind un semn al faptului că poporul nostru din profunda dragoste faţă de Dumnezeu a căutat să transpună în obiceiuri şi tradiţii luminoasa sărbătoare a Naşterii Domnului.

În acest sent, în incinta Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Irh. Gavriil” din Chișinău, cu binecuvântarea PC Arhim. Nectarie (Gherman), Prorectorul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova și Director al Seminarului, a avut loc tradiționalul concert „Florile Dalbe”.

În cadrul evenimentului destinat Sărbătorilor de iarnă, au participat elevii claselor a X – XII-a, cu un bogat program de colinde, urări și scenete creștine. De asemenea, sărbătoarea a culminat cu un recital de colinde, interpretate de Corul Seminarului Teologic Ortodox, condus de Domnul Dimitrian Albot, care a bucurat sufletele celor prezenți.

Dragostea de frumos, credinţa şi speranţa în viitorul luminat determină pe om să se manifeste mulţumitor lui Dumnezeu pentru toate darurile primite, şi mai ales, pentru Marele Dar, oferit din iubire jervelnică întregii omeniri – Mântuitorul Iisus Hristos.  Acest prilej de bucurie şi mulţumire a fost împărtăşit de către conducerea Școlilor Teologice, cadrele didactice, colaboratori, elevi și studenți. 

La final, PC Arhimandrit Nectarie a rostit un mesaj de felicitare și recunoștință elevilor pentru implicare și activitate sârguincioasă, profesorilor și colaboratorilor pentru munca depusă și profesionalismul de care au dat dovadă până la această etapă, pentru a asigura un proces de studii calitativ. La final, elevii cu cea mai înaltă reușită, au fost premiați cu diplome de recunoștință și premii bănești.

Cu un cuvânt de felicare a venit și doamna Rodica Slivca, director adjunct al Seminarului, dorindu-le elevilor ca sărbătorile de iarnă să le aducă numai bucurii și împliniri statornice, multe succese și realizări frumoase în anul care vine.

Elevii și angajații instituției au primit cadouri din partea conducerii Academiei de Teologie Ortodoxă. 

Biroul de presă al ATOM

Leave a Reply