+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Academia de Teologie Ortodoxă din Moldova a găzduit conferința teologică „Cu Hristos în celulă”

Astăzi, 26.11.2019, cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir, în cadrul Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova a avut loc conferința teologică „Cu Hristos în celulă”, avându-i ca oaspeți pe Părintele Valerian Grecu și Teologul Danion Vasile.

La eveniment au fost prezenți: Prot. Andrei Oistric, decanul facultății de Teologie, teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate, preoți profesori, studenți și elevi ai instituției teologice.

În discursul său, Părintele Valerian a vorbit despre pătimirile sale în timpul când a fost arestat, cum a predicat deținutilor și cum a mărturisit credința vie în celulă. 

Scriitorul Danion Vasile a vorbit despre minunile făcute cu sfintele moaște ale noilor mucenici și mărturisitori, aducând în această serie de conferințe o raclă cu sfinte moaște. 

Părintele Valerian Grecu este un mărturisitor al zilelor însângerate a României, timp în care „pușcăriile s-au transformat în catedrale”. El a fost închis 24 de ani în temnițele comuniste. Teologul Danion Vasile este autorul mai multor lucrări, inclusiv adresate tinerilor.

 

Leave a Reply