+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Colinde la Centrul comunitar pentru copii și tineri cu nevoi speciale din Capitală

Centrul comunitar pentru copii și tineri cu nevoi speciale din Capitală s-a înveșmântat în strai de bucurie sfântă, primind cum se cuvine pe cei dintâi colindători care i-au trecut pragul și anume Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Ierarh Gavriil” din Chișinău, dirijat de Prof. Serghei Crudu.

Minirecitalul de colinde, susținut cu binecuvântarea ÎPS Mitropolit Vladimir în cadrul Campaniei filantropice „De Crăciun devii mai bun!”, a reușit să smulgă nu doar ropote de aplauze, ci și lacrimi de bucurie din ochii celor prezenți, făcând astfel să se înțeleagă că alături de frumusețea colindelor și virtuozitatea interpretării tinerilor teologi, postul, rugăciunea și bucuria de a dărui semenilor, sunt în această perioadă ingredientele spirituale cele mai potrivite în definirea identității noastre de creștini adevărați și mărturisitori în lume.

Cu prilejul Sfintelor Sărbători închinate Nașterii Domnului Hristos și Noului An, în Mitropolia Moldovei se desfășoară și anul acesta o serie de activități cultural-artistice și misionar-filantropice, menite să pună în valoare nu doar prin vorbă, ci mai ales prin faptă, frumusețea și sfințenia acestor sărbători.

După intonarea colindelor tradiționale, tinerii teologi au fost răsplătiți conform tradiției cu colăcei și dulciuri.
Teologul Serghei Crudu, Președintele Sectorului Sinodal Activitate Socială și Caritate a transmis cu acest prilej celor prezenți mesajul Înaltpreasfinţitului Vladimir de binecuvântare şi preţuire părintească, însoțit de îndemnurile duhovnicești, urându-le tuturor sărbători cu pace, lumină în suflete și în familii și multe bucurii sfinte alături de cei dragi.

În această perioadă a sărbătorilor de iarnă (decembrie 2019-ianuarie 2020), se desfășoară un şir de activități social-filantropice, însoțite de mici spectacole de Crăciun, destinate persoanelor vulnerabile și cu dizabilități provenite atât din instituțiile sociale și de stat, cât și din familii numeroase și nevoiașe.

Prin mesajul colindului și a darurilor oferite cu prilejul Praznicului Nașterii Domnului, campania organizată de către Sectorul Sinodal Activitate Socială și Caritate are scopul de a înălța sufletește pe orice creștin, să înnoiască tuturor făptura interioară, să-i apropie pe oameni unii de alții, să îi îndemne să fie mai buni, mai iubitori, mai iertători, mai credincioși, picurând în suflete liniștea și echilibrul moral, atât de necesar în călătoria vieții fiecărui creștin.

Să ne dăruiască Pruncul Hristos vremuri întocmite cu pace, iar copiilor – bucuria de a-I rosti Numele cel Sfânt al Lui: ,,Emmanuel”- adică Dumnezeu este cu noi!

Leave a Reply