+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

DE ZIUA TA IUBITE DASCĂL!

Toamna a inceput să-și contureze culorile cu cele mai frumoase și placute nuanțe.
Octombrie . . . , pe lîngă spectacolul de culori fabuloase ce ni-l oferă, aduce cu el și o dată importantă în calendar – Ziua Profesorului.
Și în acest an frumoasa tradiție  este respectată cu stricteţe de către întreaga societate, de a-i omagia, la început de brumărel, pe cei ce veghează la verticalitatea intelectuală a neamului, pe cei ce contribuie – pas cu pas, zi de zi – la edificarea viitorului acestei ţări.
 
La data de 05.10.2022, cu binecuvântarea Prot. Vetcislav Cazacu, Directorul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Gavriil” din Chișinău, în incinta instituției, pe aripile frunzelor de toamnă, cu mireasma amăruie a crizantemelor imaculate  și cu adînci plecăciuni au venit seminariștii  pentru dascălii iubiți , cu urări de realizări frumoase pe cel mai important ogor al neamului – suflet de copil. 
Cu un mesaj de felicitare în fața celor prezenți a venit Prot. Vetcislav Cazacu, care le-a urat profesorilor bucurii duhovnicești, să aibă o dragoste precum zice Sfântul Apostol Pavel, care nu pizmuiește, nu caută ale sale, nu se răzbună, pe toate le suferă, pe toate le crede, pe toate le rabdă, și ea nu cade niciodată. Mântuitorul Iisus Hristos a fost un învățător deosebit pentru toți cei care L-au urmat, și Sfântul Apostol Petru spune: „Doamne, oare unde să plecam de la Tine?”. Să fim și noi niște învățători, ca și ucenicii noștri să spună că nu vrem să plecăm de la voi, a menționat Părintele.
De asemenea cu un cuvînt de felicitare a venit Domna Rodica Sliva, Director Adjunct al SLTO, în care a domnia sa a menționat: „Ziua Profesorului este cea mia nobilă sărbătoare, deoarece în viața fiecăruia dintre noi au fost profesori datorită cărora ne-am realizat visele. Contribuția dumneavoastră la dezvoltarea personalității este crucială. Sunteți primitorii bunătății, demnității umane, buni prieteni ai elevilor. Profesorilor niciodată nu le este ușor, de aceea profesează doar cei mai buni și devotați cauzei de educare a oamenilor. Astăzi, profesorul se află în centrul vieții sociale, aplică noi programe educaționale, noi metode de lucru, realizare proiectelor științifice, pentru că la baza profesiei stă creativitatea. Anume acestea îl ajută pe profesor să cunoască și să înțeleagă lumea împreună cu elevii săi. Vă mulțumesc, stimați profesori, pentru munca depusă în instituția noastră, pentru fidelitate față de profesie, efortul zilnic depus de a educa și crește tînăra generație. Vă urez sănătate, succese, și nu în ultimul rînd, elevi motivați, curajoși și recunoscători”, a menținat doamna Director Adjunct.
La  acest eveniment festiv, au participat clasele de liceu, iar cei ce au adus pe buzele profesorilor un zîmbet au fost elevii clasei a XII-a.

Leave a Reply