+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Deschiderea porţillor pentru noul an şcolar 2023– 2024

Cu binecuvântarea ÎPS Vladimir, Rectorul acestei instituții, astăzi, 01 septembrie, Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, și Seminarul Teologic „Sfântul Ierarh Gaviil”, şi-au deschis porţile pentru noul an şcolar 2023– 2024, cu oficierea slujbei Te-Deumului, în care s-a cerut revărsarea binecuvântării lui Dumnezeu asupra elevilor, studenților şi profesorilor.

Emoţie şi bucurie la instituția de învâțâmânt teologic, care a început astăzi anul şcolar, prin oficierea slujbei de binecuvântare la început de an şcolar, la care au participat cadrele didactice, elevii, părinţii şi rudele acestora.  Din soborul slujitor au făcut parte Prot. Vetcislav Cazacu, prorectorul ATOM, Prot. Andrei Oistric, Decanul Facultății de Teologie, prot. Victor Ceresău, preot spiritual, prot. Victor Mihalaș, prot. Rodion Vrâncean, Prot. Mihail Vicol.

La sfârșitul slujbei, prot. Andrei Oistric, a dat citire mesajul părintesc de binecuvântare al Înaltpreasfințilui Vladimir, cu prilejul începutul noului an de studii.

La rîndul său, prot. mitr.  Vetcislav Cazacu, Prorectorul Academiei de Teologie, a venit cu un mesaj de salut, și i-a îndemnat pe elevii Seminarului și studenții  Academiei să fie ascultători de dascălii lor, de părinți și îndrumătorii pe care îi au.

Doamna Rodica Slivca, directorul adjunct al Seminarului de Teologie Ortodoxă din Chișinău, a rostit un mesaj de felicitare la începutul anului școlar, menționând că  acest an de studii, pentru clasele a X-a și a XI-a reprezintă o continuare a formării lor duhovncești, iar pentru clasa absolventă cel de pe urmă an în calitate de elevi și totodată cel mai important, care va debuta cu examenele de capacitate.

 

Leave a Reply