+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Dialog Interconfesional cu membrii organizației religioase Mișcarea Internațională a Conștiinței Krishna

Marți, 25 septembrie 2018, în capitala Republicii Moldova a avut loc un nou dialog interconfesional cu membrii organizației religioase Mișcarea Internațională a Conștiinței Krishna, înregistrată în Moldova încă din 1994. 

Dialogul a fost realizat de către Studenții Academiei de Teologie Ortodoxă din Chișinău, cu susținerea nemijlocită a Sectorului Sinodal pentru Activitate Misionară și Centrul Misionar Anatolie Tihai. Dialogul, a avut drept scop cunoașterea învățăturilor acestei mișcări din prima sursă. Subiectul abordat: Reîncarnarea! De asemeni, participanții la dialog au avut posibilitatea să compare învățătura Chrișnaiților cu Teologia Ortodoxă legată de viața de după moarte. Astfel, s-au constat diferențe majore, în subiectul abordat, și faptul că concepțiile sunt de fapt diametral opuse. Participanții, au avut posibilitatea de asemeni nu doar să afle ce învață mișcarea, ci să le și vorbească celor care practică cultul despre viziunea ortodoxă asupra vieții veșnice, mărturisindu-se astfel și învățătura Bisericii Ortodoxe la acest subiect!

Mișcarea Internațională a Conștiinței Krishna consideră că sufletul, după moarte urmează să se reîncarneze într-o nouă ființă, om sau animal, reptilă sau pasăre, sau poate chiar într-o insectă oarecare. În oricare dintre cele 8 400 000 de forme de viață existente pe fața pământului (datele oferite de Dumnealor). De asemeni, omul, poate să ajungă în una dintre cele 14 lumi (noi suntem în a 7-a). În sus sunt cele ale raiului unde acesta va locui un termen limitat de 10 000 ani, în jos cele ale iadului, după care vor reveni din nou pe pământ sau se vor înnălța la cer. Scopul suprem însă al fiecărui crișnait va consta în a ajunge în Impărăția Cerurilor, care conform dânșilor, este diferită de rai și mai presus de acesta.

Sursa: Ortodoxia.md

Leave a Reply