+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Elevii Seminarului Teologic au vizionat filmul artistic de scurt metraj „Reziliența”

Elevii Seminarului Teologic din Chișinău împreună cu profesorii lor, au avut ocazia de a viziona filmul artistic de scurt metraj „Reziliența”. 

Protodiaconul Ioan Munteanu de la Biserica cu hramul „Adormirea Maicii Domnului” a ținut să amintească faptul că producția are ca scop sensibilizarea creștinilor pentru înaintașii martiri pe care trebuie să-i cinstim. El a amintit de ultima prigoană de la începutul căreia s-au scurs 100 de ani (1917-2017) explicând în acest sens și tematica filmului.

Scurtmetrajul „Rezilienţa” este un film despre prigoana asupra Bisericii și aduce în lumină o reflecție despre poporul nostru, dar și răspunsuri la întrebările fundamentale: Cine suntem? și Încotro mergem?

Această capodoperă cinematografică are o durată de 18 minute şi prezintă anii de prigoană prin care a trecut Biserica Ortodoxă din spațiul pruto-nistrean. Cuvântul reziliență înseamnă rezistența unui material dur la șoc.

Filmul este realizat de PelasgFilm Moldova 2017, casa de producţie şi cinema a lui Nicu şi Mihai Ţărnă, în coproducţie cu Esperanza Production Franţa, reprezentată de Sonia Medina, beneficiind de susţienerea Ambasadei Franţei în R. Moldova, Centrului Naţional al Cinematografiei din R. Moldova şi Centrului de Cultură şi Artă „Ginta Latină”.

Ideea peliculei a fost inspirată de protoiereul mitrofor Sergiu Curnic, paroh al Bisericii de Lemn cu hramul Adormirea Maicii Domnului din Capitală și președinte al Asociației „ORTHODOX-ART”.

Leave a Reply