+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Întrunire interreligioasă cu liderii comunitatății a sinagogii evreești „Sinagoga Geamgiilor”

Centrul Misionar Ortodox „Cuviosul ANATOLIE TIHAI”, în cooperare  cu părintele profesor Ocavian Solomon, la data 05 februarie 2019, a organizat o întrunire interreligioasă cu liderii comunitatății a sinagogii evreești „Sinagoga Geamgiilor”. Evenimentul a avut loc în cadrul Sinagogii „Geamgiilor”, acolo unde s-a pus în dezbatere tematica: „CONCEPTUL DE SALVARE LA EVREI”.

Ravinii Josef Alebelski și Mendali Geoțel, au evedențiat despre venirea Lui Mesia pe care după spusele lui, îl așteaptă atât eveii cât și alte popoare din  generația actuală, și că el este izbăvitorul lumii.

Aceștia au  mai vorbit despre istoria evreilor, practicitile de rugăciune, imbrăcămintea și obiectele sacre din iudaism.

Dincolo de schimburile de informații, câștigul cel mare este mărturisirea credinței ortodoxe de către tinerii participanți la această întrunire.

Ei au evedențiat faprul că Mesia așteptat de întreaga lume, a venit acum două mii de ani împlinid profețiile în persoana Sa.

Centrul Misionar Ortodox „Cuviosul ANATOLIE TIHAI”, mulțumește liderilor evrei din Sinagoga „Geamgilor”, pentru tematica exspusă, în special pentru găzduirea evenimentului.

Leave a Reply