+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Întrunire interreligioasă cu liderul sinagogii din cadrul Centrului Evreiesc, Shimson Daniel Izakson

Centrul Misionar Ortodox „Cuviosul ANATOLIE TIHAI”, în cooperare cu părintele profesor Octavian Solomon, la data 04 martie 2019, a organizat o întrunire interreligioasă cu liderul sinagogii din cadrul Centrului Evreiesc, Shimson Daniel Izakson

Evenimentul sa desfășurat la Centrul Evreiesc din Chișinău. Inițial d-nul Shimson a făcut o excursie în Centrul evreiesc prezentându-ne sinagoga în construcție, relatând despre istoria și apariția acesteia. Ulterior am fost invitați în sala de conferință unde ni s-a prezentat o lecție cu tematica: „13 DOCTRINE DE BAZĂ ALE IUDAISMULUI”.

După dezbaterea tematicii, liderul evreiesc a mai vorbit despre obligația evreilor iudaici, și despre noțiunea de rabin implicit funcționalitatea sa pe teritoriu unde sunt comunități evreiesti. 

Rabinul Ravsinsin, a mai adus spre prezentare membrilor misionari ortodocși anumite manuscrise a cărții Estera. În acest sens a explicat modul de scriere manuală din care se citesc scrierile Torrei în sinagogă, corectitudinea transmiterii din generație în generație a acestor scrieri și modul lor de păstrare. 

Centrul Misionar Ortodox „ANATOLIE TIHAI”, mulțumește d-lui Shinsin, pentru tematica prezentată, pentru excursie și găzduirea evenimentului.

Leave a Reply