+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

La Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Irh. Gavriil” din Chișinău s-a desfășurat examenele de stat la disciplinele teologice

Cu binecuvântarea Directorului Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Irh. Gavriil” din Chișinău, Prot. Vetcislav Cazacu, în data de 25 ianuarie, 03 și 08 februarie, s-au desfășurat examenele la disciplinile teologice, pentru elevii seminariști ai clasei  a XII-a, promoția 2018-2021.

Astfel, în ziua de 25 ianuarie, elevii seminariști, și-au demonstrat cunoștințele la disciplina Studiul Vechiului Testament, examinatori fiind domnul Serghei Crudu, profesor de Studiul Vechiului Testament, și doamna Rodica Slivca, Director adjunct al Seminarului Teologic Ortodox.

În data de 03 februarie, cu o pregatire deosebită, elevii seminarului s-au prezentat la următorul examen, la disciplina Liturgica. Membrii comisiei de examinare au fost Prot. Victor Ceresău, profesor de Liturgică, și doamna Rodica Slivca.

Cel de-al treilea examen s-a petrecut din ziua de 08 februarie, la disciplina Studiul Noului Testament.  Examinatorii la acest examen au fost Prot. Andrei Oistric, profesor de Studiul Noului Testament și decan al facultății de Teologie Pastorală din cadrul Academiei de Teologie Ortodoxe din Moldova, și Prot. Alexandru Comendant, profesor de Studiul Noului Testament.

În urma susținerii acestui examen, majoritatea elevilor au obținut rezultate remarcabile și au dat dovadă de o pregătire corespunzătoare cerințelor stabilite.

Leave a Reply