+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Prima întâlnire interconfesională din anul 2019, la Eparhia Ortodoxă Rusă de Rit Vechi

Cu încuviințarea părintelui profesor Octavian Solomon, Centrul Misionar Ortodox „Cuviosul ANATOLIE TIHAI”, la data 24 ianuarie 2019, a convocat prima întâlnire interconfesională din anul 2019, la Eparhia Ortodoxă Rusă de Rit Vechi (staro-veri). S-a dialogat cu Evmenii Miheev, episcop al Chișinăului și al Întregii Moldovei în teritoriul comunității respective, dar și cu secretarul eparhial, părintele Andrei Vozniuc. 

Clericii ne-au prezentat locașul de cult „Biserica Măzărachi” ce datează din anul 1752, fiind cea mai veche clădire din Chișinău. Această biserică este una dintre foarte puținele biserici din Chișinău care nu au fost închise în perioada sovietică, atunci aparținând Patriarhiei Ortodoxe.

De asemenea, au fost oferite spre vedere unele elemente ce datează din secolul al XVIII-lea: cărți, obiecte de cult, etc.

La această întrunire s-a discutat despre istoria, liturghia de slujire, tradiții, dar și obiceiurile Comunității Ortodoxe de Rit Vechi.

Cu scopul de a propăvădui Ortodoxia, Membrii Centrului Misionar Ortodox „ANATOLIE TIHAI”, nu au ezitat să se expună referitor la practicile Bisericii Ortodoxe, ulterior convocând o conferință istorică în cadrul Eparhiei Ortodoxe Ruse de Rit Vechi pentru proxima întrevedere.

Centrul Misionar Ortodox „ANATOLIE TIHAI” îi mulțumește Eparhiei Ortodoxe Ruse de Rit Vechi, în special Episcopului Evmenii și părintelui Andrei pentru găzduire, dar și pentru istorisire și prezentarea obietelor de cult.

Leave a Reply