+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Zi de pomenire a ostașilor cazuți pentru apărarea și intergritatea Republicii Moldova

Sămbătă  2 martie 2019, sau împlinit 27 de ani de la sângeroasele lupte, de pe malul Nistrului, pentru apărarea independenței și integrității teritoriale a Republicii Moldova. Un conflict armat care s-a soldat cu pierderi de vieți omenești.

La acest eveniment, asociația obștească al sectorul Centru al orașului Chișinau al uniunii naționale a Veteranilor Războiului pentru integritatea teritorială și independența statului Republica Moldova, în colaborare cu Pretura sectorului Centru, or. Chișinau, și Seminarul Teologic Ortodox din or. Chișinău, au organizat pomenirea ostașilor căzuți în războiul de pe Nistru.

Combatanți și rudele celor căzuți pe front s-au adunat, în incinta Centrului de Cultură și Istorie Militară, la masa de pomenire.

La eveniment au participat Pretorul sectorului Centru, Pavel Rusu, care a adus mulțumiri dar și înaltă recunoștință participanților la acest conflict armat.

Din partea Seminarului au fost delegați un grup de elevi, ghidați de către prot. Alexandru Comendant, care au săvărșit Panihida Mare.după care a ținut un cuvint de mîngîiere și a mulțumit vetranilor, pentru pace ape care au asigurat.
În conflictul armat de pe Nistru au participat circa 60 de mii de militari, nemijlocit în acțiunile de luptă au fost implicați aproape 30 de mii de combatanți, şi-au pierdut viaţa 386 de persoane, iar circa 300 au rămas invalizi de gradele I sau II.

Leave a Reply