+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Cipul și problemele lui

Că tot suntem în era pandemică, unde vaccinul anti-covid este perceput încă ca un mod de cipare și control în masă, las mai jos un gând cu privire la taberele care s-au format și la acuzațiile aduse de către fiecare grup în parte.

Atunci când se întrece limita și se trece în exagerare, când luptătorii microcipurilor încep să împartă ortodocșii în două sorturi, între cei care au fost cipați și cei care nu, atunci teoria cipizarii și a neamurilor lui devine o erezie.Grupul select deține harul. Și restul au fost părăsiți de harul lui Dumnezeu. (NU NUMAI CIPIZAREA, dar TOATE GRUPURILE CARE ADOPTĂ O ASTFEL DE VIZIUNE SE POZIȚIONEAZĂ ÎN EREZIE.)

Nu este exclus că antihristul va face din 666 simbolul său (simbolul împărăției sale) – așa cum simbolul creștinismului în general este crucea (și neorpotestanții care se declară iconoclaști și-l asumă mai nou). Dar primirea acestui simbol (CIFRE) în mod conștient, în locul crucii ca semn atihristic este o problemă. La fel ca primirea lui antihrist în locul lui Hristos ESTE O PROBLEMĂ.

Problema apocaliptică și a lui antihrist conform Sfintei Scripturi este valabilă doar când ești pus în fața unei alegeri, când alegem conștient dintre X și Y, adică dintre Hristos și antihrist. Nu putem zice că Bil Gates ne pune cip și ne va folosi pe noi ca pe o armată a lui antihrist fără ca noi să ne dăm seama. Dacă să admitem că într-adevăr ești cipat și te-ai transformat într-o legumă, Dumnezeu ce poate să ceară de la tine? Dumnezeu nu osândește legumele, nici roboții.

Iar cine vede în vaccin o pecete sau un cip legat de antihrist și luptă împotriva acestei cu argumente religioase cu invocarea anumitor duhovnici n-au nici cea mai mică cultură teologică. Desigur, poți fi împotriva vaccinurilor dacă ai avut ceva experiențe personale, dar invocarea motivelor religioase este o bazaconie. Chiar dacă ceasul se apropie trebuie să ne bucurăm de timpul marelui necaz fiindcă Dumnezeu ne îngăduie să suferim măcar o clipă pentru păcatele noastre.

Ilarion Boian, 2021.

Leave a Reply