+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Întrunire interreligioasă cu membrii mișcării Cultului Religios „Bahai”

Cu îndrumarea părintelui profesor Octavian Solomon, Centrul Misionar „Cuviosul ANATOLIE TIHAI”, la data 10 decembrie 2018, a organizat întrunire interreligioasă cu membrii mișcării Cultului Religios „Bahai”,  tematica fiind: „Originea și principiile Religiei Bahai”.

La această întrunire, domnul Nicolai Negru (exponent mișcării Religiose), ne-a relatat: Originea Babismului; Bahaismului implicit viața, scrierile și principiile lui Bahaula. Pe marginea subiectelor menționate  mai sus, s-au mai discutat și unele aspecte proprii cultului: Lipsa Preoției; conceptul despre Dumnezeu, dar și Cărțile Sfinte a Religiei Bahai.

În cele din urmă s-a decis de comun acord o continuare a dialogului inter-religios cu această mișcare. Această întrunire a fost completată și de mărturisirea credinței ortodoxe, de către membrii a Centrului Misionar Ortodox.

Centrul Misionar Ortodox „ANATOLIE TIHAI”, mulțumește mișcării Cultul Religios „Bahai”,  pentru găzduire dar și pentru istorisirea relatată referitor la tematicile scrise mai sus.

Leave a Reply