+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Festivitatea ultimului sunet la Seminarul Teologic Ortodox

La Seminarul Teologic Ortodox din Chișinău s-a desfășurat astăzi festivitățile de absolvire pentru  elevi seminariști, promoția a XX-a,  2021-2024.

Elevii claselor a XII-a ai Seminarului Teologic Ortodox din Chișinău au participat la ultimul sunet de clopoțel, vineri, 31 mai 2024. Cu emoție și bucurie, aceștia au luat parte la festivitatea de absolvire care a avut loc în incinta instituției, în prezența Directorului PC Arhim. Nectarie (Gherman), a cadrelor didactice și a celor dragi care au venit să îi felicite pe absolvenți.

Evenimentul de astăzi a debutat cu oficierea tedeumului de mulțumire pentru încheierea anului școlar, oficiat de către prot. Victor Ceresău, preot spiritual al seminarului.

Pentru noul drum pe care pășesc în viață, PC Arhim. Nectarie i-a îndemnat pe tineri să se dăruiască celorlalți pentru că „mai fericit este a da decât a lua”. Totodată, a subliniat deosebita importanță a armonizării activității de tip organizatoric cu activitatea duhovnicească. De asemenea, Preacuvioșia Sa a transmis mesajul de salut întregii asistențe și implicit cel de felicitare către absolvenții promoției XX, 2021-2024, după care, în auzul ultimului clinchet de clopoțel, absolvenților clasei a XII-a le-au fost înmânate diplomele pentru succese reușite la învățătură obținute în acest an de studiu.

S-au adresat, mai apoi, gândurile de felicitare și totodată de responsabilizare, absolvenților de către doamna Rodica Slivca, director adjunct al Seminarului Teologic; mesaj de felicitare din partea preotului spirituat, Protoiereul Victor Ceresău; mesaj din partea părintelui inspector Protoiereul Alexandru Comendant, și a dirigintei clasei absolvente, doamna Eleonora Slivca.

Pe această cale, administrația seminarului le urează absolvenților succese mari la examenele de bacalaureat și drum bun în viață.

Leave a Reply