+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Pelerinaj la Sfintele Mănăstiri din Moldova

În data de 12.05.2018, Cu binecuvântarea Prorectorului al Academiei de Teologie Ortodoxă din Moldova, Prot. Vetcislav Cazacu, la îndrumarea Prot. Alexandru Comendant, Președintele centrunlui de misiune „Cuviosul Anatolie Tihai”, a organizat un pelerinaj la câteva sfintele mănăstiri din țara noastră pentru studenți de la Colegiul de Ecologie din Chișinău.  

Acești studenți au avut ocazia să savureze clipe de neuitat, vizitînd frumoasele aşezăminte monahale din ţară, și anume:  Mănăstirea „Sf. Cuv. Simeon Stâlpnicul”, Hirova din satul Niculăeuc; Mănăstirea „Nașterea Maicii Domnului”, din satul Curchi; Schitul „Adormirea Maicii Domnului”, din satul Butuceni, raionul Orhei.

La intrarea în fiecare mănăstire, studenții cît și proferorii colegiului au ascultat istoria așezământului monhal de la înfiinţare şi până în prezent. Punctul culminant al vizitei l-a constituit închinarea la sfintele icoane, și primind binecuvîntarea lui Dumnezeu prin ungere cu untdelemn sfinţit.

Studenții, entuziasmaţi de măreţia așezămintelor, au rămas impresionaţi atât de aspectul exterior, de lumina duhovnicească ce radia pe feţele viețuitorilor.

Tinerii studenţi s-au întors spre casele lor plini de impresii, uimiţi de curăţia vieţii dedicate, considerînd activitatea de faţă ca o lecţie practică de trăire şi lucrare în Hristos.

Leave a Reply