+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Semnificația anului 1918 și a zilei de 1 Decembrie pentru spațiul istoric în care trăim

1 Decembrie este ziua în care sărbătorim, an de an, din 1918 încoace, un mare eveniment al istoriei poporului nostru: Marea Unire a tuturor românilor!

Ziua de 1 Decembrie 1918 a fost ziua unei generații care a făcut istorie. Noi rememorăm în fiecare an Unirea, dar Unire este un cuvânt care depășește limitele impuse de timp și spațiu, ea creează o legătură profundă între oameni din diferite locuri și din toate timpurile.

Așa cum în Liturghie există o comuniune între cei prezenți și înaintașii lor, moși și strămoși adormiți în dreapta credință, la fel și în Unire există o forță spirituală care străbate peste veacuri, mărturisind ceea ce are mai de preț neamul nostru: credința, tradiția și verticalitatea înaintașilor noștri.

Vineri, 03.12.2021, cu binecuvântarea prot. Vetcislav Cazacu, Directorul Seminarului de Teologie „Sf. Irh. Gavriil” din Chișinău, elevii au participat la o prelegere organizată de profesorul de Istorie a românilor și universală, în care a fost prezentată semnificația anului 1918 și a zilei de 1 Decembrie pentru spațiul istoric în care trăim. Activitatea a avut ca scop cunoașterea istoriei naționale și prețuirea evenimentelor istorice care au marcat trecutul poporului nostru.

Leave a Reply