+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Ultimul sunet la Seminarul Teologic Ortodox din Chișinău

Clipe se curg ireversibil din clepsidra audrie a timpului și iată-ne ajunși la ultima lecție a acestui an de învățământ. Este o lecție de bilanț, a visurilor, a succeselor și realizărilor. Anii de liceu! Nimic mai frumos! Nimic mai trecător! Este o clipă, o sclipire! Sunt apele nui rîu de munte: curate ca lacrima și repezi ca visele.

Douăsprezece petale furate din basmul copilăriei, douăsprezece mărgăritare desprinse din izvorul nesecat al cunoștințelor, efort și talent, toamne lângă primăveri, visul cheamă peste zări cei șaisprezece absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox, promoția 2018-2021.

Cu binecuvîntarea Prot. Vetcislav Cazacu, Directorul Seminarului de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Gavriil”din Chișinău, astăzi, 28 mai 2021, a avut loc careul solemn, dedicat ultimului sunet, pentru elevii acestei instituții.

Evenimentul de astăzi a debutat cu oficierea tedeumului de mulțumire pentru încheierea anului școlar, oficiat de către prot. Victor Ceresău, preot spiritual al seminarului, după care Preacucernicia Sa a dat citire mesajului de felicitare a Înaltpreasfințitului Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a întregii Moldove.

Despre rezultatele deosebite care au împodobit palmaresul performanțelor și realizărilor frumoase a elevilor pe parcursul anului de învățământ, a vorbit Doamna Rodica Slivca, Director adjunct al Seminarului Teologic Ortodox.

De asemenea, administrația instituției a menționat elevii care deosebit s-au manifestat în cursul anului de învățământ 2020-2021.

Pe această cale, le urăm absolvenților succese mari la examenele de bacalaureat și drum bun în viață.

Leave a Reply