+373 (022) 54-28-70 teologie.ortodoxa@gmail.com

Republica Moldova, mun. Chișinău, str. Izmail 46

Festivitatea ultimului sunet la Seminarul Teologic Ortodox din Chișinău

Liceul este cel ce ne definește pe noi, adolescenții, o provocare pe care am acceptat-o odată veniți aici. Am supraviețuit temelor pentru acasă și lucrărilor de control, am luptat pentru note, am avut eșecuri și am trăit adevărate bucurii. Scopurile noastre au fost atinse, am întrecut toate așteptările și am lărgit toate limitele…

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului  Vladimir, Mitropolitul Chișinăului și a Întregii Moldove, la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ierarh Gavriil” din Chișinău s-au desfășurat astăzi festivitățile de absolvire pentru  elevi seminariști, promoția a XVIII-a,  2019-2022.

Evenimentul de astăzi a debutat cu oficierea tedeumului de mulțumire pentru încheierea anului școlar, oficiat de către prot. Victor Ceresău, preot spiritual al seminarului.

 În deschidere Părintele Vetcislav Cazacu, directorul Seminarului, a transmis mesajul de salut întregii asistențe și implicit cel de felicitare către absolvenții promoției 2022, după care, în auzul ultimului clinchet de clopoțel, absolvenților clasei a XII-a le-au fost înmânate diplomele pentru succese reușite la învățătură obținute în acest an de studiu.

S-au adresat, mai apoi, gândurile de felicitare și totodată de responsabilizare, absolvenților de către doamna Rodica Slivca, director adjunct al Seminarului Teologic; mesaj de felicitare din partea preotului spirituat, Protoiereul Victor Ceresău; mesaj din partea Protoiereului Andrei Oistric, Decan al Facultății de Teologie Pastorală; și mesaj din partea dirigintelui clasei absolvente, Protoiereul Alexandru Comendant.

Pe această cale, administrația seminarului le urează absolvenților succese mari la examenele de bacalaureat și drum bun în viață.

Leave a Reply